SOA-informatie – Huisartsen Balk-Woudsend
Header afbeelding
Huisartsen Balk-Woudsend

SOA-informatie

Een SOA-test doen is heel verstandig als je vermoedt dat je een SOA opgelopen hebt. Blijf nooit rondlopen met twijfels! SOA’s kun je oplopen door onveilige seks, maar sommige SOA’s kun je ook oplopen door contact met besmet bloed. Niet alle SOA’s geven klachten, en als je een SOA niet behandelt, loop je zelfs het risico op onvruchtbaarheid. Wij raden je dus aan altijd een SOA-test te doen als je je zorgen maakt. Het is de enige manier om met zekerheid te weten of je een SOA hebt of niet. Als er een SOA wordt gevonden, kun je daar in de meeste gevallen goed voor worden behandeld.

Heb je besloten een SOA-test te doen? Dan adviseren we je naar je huisarts te gaan. Hij of zij schat, door het stellen van vragen, in of welke SOA-test je wanneer zou moeten doen. Wil je wel een SOA-test doen maar ga je liever niet naar je huisarts, dan kun je via de link volledig anoniem een SOA-zelftest bestellen.

Alle onderzoeken die door de huisarts worden aangevraagd en die buiten de huisartsenpraktijk plaatsvinden gaat van uw eigen risico af.