Nieuws – Huisartsen Balk-Woudsend
Header afbeelding
Huisartsen Balk-Woudsend

Nieuws

Vanaf woensdag 14 februari 2024 gaan wij over op een nieuwe telefooncentrale. Hiermee gaan wij ook de telefoonnummers van locatie Balk en Woudsend
samenvoegen. U belt vanaf 14 februari naar het gezamenlijke nummer 0514-602066. Indien u patiënt bent van Dr. Hotsma kunt u hiervoor kiezen in het keuze menu. U wordt dan doorverbonden naar de assistente van Dr. Hotsma.
Let op: deze wijziging gaat in per 14 februari 2024 en tot die tijd dient u gebruik te maken van het huidige telefoonnummer.

Graag even voorstellen:

Hallo, mijn naam is René Iepsma en ik zal het komende jaar werkzaam zijn in de huisartsenpraktijk als arts in opleiding tot huisarts. In 2020 ben ik afgestudeerd als arts en heb nadien werkervaring opgedaan als basisarts binnen de cardiologie, longgeneeskunde, spoedeisende geneeskunde en ouderenzorg. Ik kijk er erg naar uit om mij te ontwikkelen tot een huisarts die goede kennis heeft van medische problemen en tegelijkertijd voldoende aandacht heeft voor de patiënt in zijn geheel. Komend jaar zal ik onder begeleiding van dr. Lappenschaar en dr. Coppens werken. Ik ontmoet u graag in de praktijk.

Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost

Het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft, dan komt u bij de huisartsenpost of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd.
De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken, maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt.
Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp en u daar op dat moment mondeling toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken.

Persoonlijke keuze vastleggen

Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen:
– U vertelt uw keuze aan onze huisartsenpraktijk of
– U geeft onze huisartsenpraktijk een ingevuld toestemmingsformulier of
– U legt uw keuze online vast via volgjezorg.nl/toestemming

Meer informatie

U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.
Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.