Nieuws – Huisartsen Balk-Woudsend
Header afbeelding
Huisartsen Balk-Woudsend

Nieuws

Bericht vanuit de huisartsenpraktijk Balk- Woudsend

Graag willen wij wat over de praktijk vertellen. Het leek ons leuk om 3 nieuwe medewerkers te introduceren en uit te leggen welke functie zij binnen de praktijk hebben.

Ilse Lukkes en Hiske Vogelzang werken beiden als praktijkondersteuner somatiek (POH-S) Een POH-S doet de controles voor één of meerdere chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte of astma. Ze ondersteunen ook bij het verlenen van alles wat met ouderenzorg te maken heeft of bij mensen die begeleiding zoeken bij stoppen met roken. Christa Rebel is praktijkondersteuner voor geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ). Een POH-GGZ kan helpen om problemen op psychosociaal gebied te verhelderen, kortdurend te behandelen of gericht te verwijzen. Ze werken allemaal in nauw overleg met de huisartsen.

Hallo allemaal. Mijn naam is Ilse Lukkes en ik ben werkzaam binnen de huisartsenpraktijk Balk- Woudsend als POH-S in opleiding. Afgelopen jaren heb ik mijn diploma’s als doktersassistente en hbo-verpleegkundige gehaald. Momenteel volg ik de opleiding als POH-S aan de Hogeschool Viaa te Zwolle. In juli 2023 hoop ik afgestudeerd te zijn, dan zal ik ook werkzaam blijven binnen de praktijk als opvolgster van Josine van Herk. U kunt mij binnen de praktijk tegenkomen op de maandagen, donderdagen en vrijdagen. Wie weet treffen we elkaar eens, ik kijk er naar uit om u te ontmoeten.

Mijn naam is Hiske Vogelzang. Sinds juli ben ik werkzaam in de huisartsenpraktijk Balk-Woudsend. Ik stel me graag kort voor. Voordat ik naar Balk kwam heb ik in ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen gewerkt als verpleegkundige. Ik heb daar op verschillende afdelingen gewerkt maar de langste tijd met veel plezier op de cardiologie afdeling en bij de hartrevalidatie. Ondanks dat ik er met plezier werkte had ik zin in een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden als praktijkondersteuner. Hiervoor heb ik een aanvullende studie gedaan die ik afgelopen jaar heb afgerond. Ik ben erg blij met de overstap van ziekenhuis naar de huisartsenpraktijk. Hier krijg ik de kans om de patiënten beter te leren kennen waar ik dan ook erg naar uitkijk!

Mijn naam is Christa Rebel en vanaf 1 maart ben ik werkzaam als POH-GGZ bij de huisartsenpraktijk Balk-Woudsend. Sinds 2005 werk ik met veel plezier in verschillende functies binnen de GGZ waarvan de laatste zes jaar als POH-GGZ. Het bieden van ondersteuning door begeleiding en kortdurende behandeling aan mensen met psychische en psychosociale problemen en het samen zoeken naar oplossingen om beter met de klachten om te gaan zorgt ervoor dat dit werk voor mij nog altijd boeiend en veelzijdig is. U kunt mij binnen de praktijk tegen komen op de maandagen en woensdagen en daarnaast om de week ook op de dinsdagen.

Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost

Het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft, dan komt u bij de huisartsenpost of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd.
De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken, maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt.
Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp en u daar op dat moment mondeling toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken.

Persoonlijke keuze vastleggen

Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen:
– U vertelt uw keuze aan onze huisartsenpraktijk of
– U geeft onze huisartsenpraktijk een ingevuld toestemmingsformulier of
– U legt uw keuze online vast via volgjezorg.nl/toestemming

Meer informatie

U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.
Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.